Ugrás a fő tartalomra

Kókuszos diabetikus "édesség"

A terhességi cukorbetegség csodákat tesz az ember alakjával, márha komolyan veszi... Én komolyan veszem, de a 8. hónap vége felé már kezdek besokallni, és nagyon-nagyon vágytam valami édességre, amiből nem morzsákat ehetek, és még jól is esik.


Az inspirációt a Pinteresten találtam, de kicsit megcsavartam, mert egyrészt nem volt itthon pár cucc+ nekem túl kókuszosnak tűnt. 

Recept

  • 2 csésze natúr kókuszreszelék
  • 4 ek kókuszolaj
  • 1 citrom héja
  • 1/2 citrom leve (ízlés szerint lehet kevesebb is, ez elég savanykás lett)
  • 1 kk stevia por
  • (vanília/vanília kivonat, na ez nem volt)
A hozzávalókat kézzel érdemes összegyurmázni, mert a kókuszolaj ilyenkor megolvad, és nagyon könnyű egyenletesen eloszlatni a masszában. Persze meg is lehet olvasztani előre, és kanállal összekeverni. Én általában lusta vagyok, és inkább maszatolok kézzel.

Ha nincsenek benne kókuszolaj darabkák, akkor találni kell neki egy nem túl magas formát, mondjuk egy fagyis doboz tetejét; vagy szilikon bonbon formába is tölthetjük, vagy apró golyókat is formálhatunk és meghempergethetjük kókuszreszelékben. A hűtőben 1-2 óra kell, amíg teljesen megszilárdul.

Ne számíts süti élményre, állagra olyasmi lesz, mint egy kókuszos fehér csoki. Szilárd, kicsit olajos-feeling, de ha mást nem lehet, akkor életet ment.

Nekem nagyon jól esett a kókusz és a citrom kiegyensúlyozott frissessége, és más cukrot nem fogyasztó ismerős is nagyon boldog volt, amikor stikában megkínáltam a rettenet mennyiségű keksszel és sütivel megrakott asztal mellett. El is dugtuk a maradékot a hűtőbe, hogy maradjon későbbre is.

Ch: 0 g

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egészség és örökkévalóság

Amikor a gyerekeimre gondolok, nagyon fontosnak tartom az egészségüket. Stressz, para, amikor betegek, esetleg olyan tünetekkel, amik ismeretlenek számomra. Féltem őket, de igyekszem olyan kezelést választani, ami nem tartalmaz felesleges mennyiségű gyógyszert. Tudom, hogy hosszú távon ezzel segítem őket.

Hasonlóan állok a saját IR-emhez, és a pajzsmirigy alul működésemhez.

A hiszti felrobbantotta a netet!

Pont ma olvastam a témában két helyen is. Azt hiszem a spektrum két ellenpólusán. Nem is feltétlen a bejegyzések, mert az egyik csak egy szimpla kérdés volt a hiszti definíciójáról, a másik meg egy cikk a kiborult gyerek és szülője társadalmi megítéléséről.
Persze, ami érdekes volt, azok a kommentek. Mennyire másképp látjuk ugyanazt a helyzetet!

Én nem a gyerekek viselkedését akarom megfejteni, és tanácsokat adni a megoldásukra, csak egy csomó kérdés merült fel bennem a témával kapcsolatban.

Jaj, de azért valami alapállást kell adni, legyen itt egy eset:
Fent látható ifjú hölgy lekapja a dm-ben az állványról a szemüveget, és meg szeretné tartani, Édesanya mondja neki: nem, Kincsem, ezt nem vesszük meg! De iden! Nem, Szívem, kérlek tedd vissza! Dededededededeee! Én veszem! Fizeti Néninek! Sírás, közelharc, üzletből mihamarabb ki! (illetve kinek-milyen befejezés fekszik, vérmérséklet és legjobb tudás szerint)

Az én kérdéseim ilyesmik:

- Ha nem a Kishölgy, hanem egy nagykorú szerettünk …

Zöldség fasírt

Ha az ember nem eszik húst, akkor is szeretne finomat enni. A családnak készített pulykafasírtot készítettem el gyökérzöldségekből, zsír, tej és mindenféle mentesen.

Az a jó benne, hogy nincs szigorú recept, elég gyorsan megvan, és majdnem minden diétába beilleszthető...
Illetve addig lehet variálni, amíg jó nem lesz :D