Zabpelyhes keksz


Az édesség igen csak hiányzik, amikor valaki életmódot vált, és sok régebben teljesen hétköznapi alapanyagot már nem eszik. A sütikhez meg ugye csípőből búzalisztet, cukrot és tejet tennénk, na ezeket mi nem esszük...

Ezt a kekszet egy kicsit átgondoltam, mert az eredeti receptben szereplő zabpehely liszt nekem túl sok volt, mármint az ízvilágát tekintve.

Hozzávalók

  • 25 g negyedannyi édesítőszer, vagy 100 g cukornak megfelelő bármilyen édesítő
  • 1 tojás
  • 100 g vaj
  • 100 g rizsliszt
  • 100 g finom szemű zabpehely
  • 50 g kókuszreszelék
  • vanília
  • 50 g mazsola, vagy feldarabolt csoki, vagy bármi ilyesmi
  • 1/2 citrom héja
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 mokkáskanál aszkorbinsav, vagy a fél citrom leve
A hozzávalókat hidegen, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A hideg tésztából diónyi golyókat gyúrunk, a tepsibe téve villával lenyomjuk, hogy keksz formája legyen.
kb 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. 
Vigyázz, mert hamar megég, ha nem figyeled, és még hamarabb el is fogy!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések