Ugrás a fő tartalomra

Anya vagyok, de nem a tied- ps

Ősszel olvasott P egy cikket,  és mesélt róla. Amit persze elsőre baromira félreértettem, és gonoszságnak ítéltem meg, de másodszorra elolvasva megmelengette a szívemet!

Anyja vagyok én immár kettőnek is, de a férjemnek a felesége.

Én ilyen vagyok, hogy vannak dolgok, amiről határozott véleményem van: pl az, hogy a család számbeli szaporulata nem lehet indok arra, hogy eltűnjön az ember a szerepekben/mögött.

Az eredeti cikket itt találod: KATT

Amikor a régigyerekünk kicsi volt, akkor is furán néztem azokat a párokat, akik Anyának és Apának szólították egymást. Nem értettem, de elfogadtam, hogy most annyira beszippantotta őket a gyerekük cukisága, hogy már nem tudnak józanul gondolkodni. Vagy csak ezt látták máshol, vagy egyszerűen csak ezt szokták meg.
Nem arra gondolok, amikor a gyereknek mondják, hogy "Menj Apához! Kérj Anyától enni! Anya majd elintézi/felmossa/ki  és megtörli/összevarrja." A gyerek ilyenkor teljesen tisztában van azzal, hogy ki kicsoda, főleg, ha még ujjal is mutogatnak a drága szülők egymásra.

Persze, lehetne ezen lélek-búvárkodni, hogy mitől alakul ez ki... nem értek hozzá, de biztosan millió oldalról meg lehetne fogni: a szülői szerepben találta meg az új identitását, nem elég magabiztos, nem tud másban kiteljesedni, ebben van sikerélménye, vagy csak nem tudja, hogy összezavarja azt a szerencsétlen kölyköt :D Ez nem az én szakterületem.

Nekem sose jött a számra, sose tudtam volna A Férfit, a Szerelmet Apának hívni. Persze, apa ő is, csak nem az enyém. Nekem már volt akkor egy régi, megbízható, jól bejáratott Apám, miért is cseréltem volna le másra?! Ő ugyanígy volt az Anya megszólítással, az nem nekem járt.

Ami még nagyon szívmelengető volt, az a kombiné, ami szülés és gyerekágy alatt is azt üzeni: Ne félj, leszel még nő is! Akkor is, ha most egy éjjel-nappalos tejautomatának érzed magad, beépített büfi és simi funkciókkal; utóbbiból a 3 hónaposnál nagyobb egyedek is részesülnek néha.
Nehéz túllátni a pelenkahegyen, a 1,5-2 óránkénti szoptatásokon (amik néha egymásba csúsznak), a kialvatlanságon és a romokban heverő lakáson.

Ebből a romhalmazból lesz valaha nő? Azt mondják!
Lesz ugyanolyan, mint előtte? Nem hinném, ezt már kifejezetten másképp mondják.
Más lesz: érettebb, bölcsebb, harcedzettebb, nőiesebb.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A hiszti felrobbantotta a netet!

Pont ma olvastam a témában két helyen is. Azt hiszem a spektrum két ellenpólusán. Nem is feltétlen a bejegyzések, mert az egyik csak egy szimpla kérdés volt a hiszti definíciójáról, a másik meg egy cikk a kiborult gyerek és szülője társadalmi megítéléséről.
Persze, ami érdekes volt, azok a kommentek. Mennyire másképp látjuk ugyanazt a helyzetet!

Én nem a gyerekek viselkedését akarom megfejteni, és tanácsokat adni a megoldásukra, csak egy csomó kérdés merült fel bennem a témával kapcsolatban.

Jaj, de azért valami alapállást kell adni, legyen itt egy eset:
Fent látható ifjú hölgy lekapja a dm-ben az állványról a szemüveget, és meg szeretné tartani, Édesanya mondja neki: nem, Kincsem, ezt nem vesszük meg! De iden! Nem, Szívem, kérlek tedd vissza! Dededededededeee! Én veszem! Fizeti Néninek! Sírás, közelharc, üzletből mihamarabb ki! (illetve kinek-milyen befejezés fekszik, vérmérséklet és legjobb tudás szerint)

Az én kérdéseim ilyesmik:

- Ha nem a Kishölgy, hanem egy nagykorú szerettünk …

A tanévkezdés margójára

Az a baj, hogy amikor eszembe jut valami forradalmi gondolat, akkor nem írom le, és a végén valami zavaros katyvaszból kell előhalásznom a gondolataimat. Mármint a fejemből. Nehezen szedtem ezt is össze, pedig az Aldiba menet és jövet olyan kis helyre esszének tűnt!

Nóri hamarosan 3 éves, intézményköteles, vagy tanköteles, nem tudom pontosan a kifejezések jelentéstartalmát, a lényeg az, hogy valahová járnia kellene nem sokára. Nyilván nem fog.
Sokan kérdezik, hogy mondják: jaj, akkor már mindjárt megy oviba! Én meg sejtelmesen mosolygok, vagy, ha olyan a helyzet, akkor a mosoly mellé finoman megrázom a fejem... Nagyon kényesnek érzem a témát. Mit mondjak? Nem, nem megy oviba, még otthon tudok maradni/otthonról dolgozom... persze, így van, de nem ez az igazi indokNem, nem megy oviba, az ovi nem neki való... ez is igaz, de akkor meg kerek szemmel néznek, hogy mi baja ennek a kis bűbájnak, hogy az ovi nem neki való?! Nem, nem megy oviba, az ovi nem való egy gyereknek sem... igen, ez az i…

Nóri gyurma

A gluténmentesség nem csak a kajára korlátozódik, mert sajna a bőrrel érintkezve is gondot okoz. Pláne, ha szegény lánynak pont a keze ekcémás... nem tesz jót. Viszont találtam gluténmentes, otthon elkészíthető gyurma receptet. Semmivel sem bonyolultabb, mint a búzalisztes változat, csak más alapanyagok kellenek hozzá.

Hozzávalók

1 csésze rizsliszt1/2 csésze kukoricakeményítő1/2 csésze finom szemű só1 ek citromsav1 ek xantán gumi1 ek folyékony olaj1 csésze meleg víz A csésze ebben az esetbe a klasszikus, amerikai stílusú sütis mértékegység, amit itt pl így fordítanak: https://www.thespruce.com/recipe-conversions-486768 A száraz hozzávalókat keverd össze egy kis lábosban, add hozzá az olajat, és apránként a vizet is. Keverd csomómentesre!
A xantán gumi elhagyható, de ettől igazán könnyed és nagyon rugalmas lesz. :) Alacsony hőfokon állandó keverés mellett főzd max. 3 percig, amíg el nem válik az edény falától. Melegen még kicsit ragacsos. Borítsd deszkára, vagy sütőpapírra, ha akarod, é…