Ugrás a fő tartalomra

Anya vagyok, de nem a tied- ps

Ősszel olvasott P egy cikket,  és mesélt róla. Amit persze elsőre baromira félreértettem, és gonoszságnak ítéltem meg, de másodszorra elolvasva megmelengette a szívemet!

Anyja vagyok én immár kettőnek is, de a férjemnek a felesége.

Én ilyen vagyok, hogy vannak dolgok, amiről határozott véleményem van: pl az, hogy a család számbeli szaporulata nem lehet indok arra, hogy eltűnjön az ember a szerepekben/mögött.

Az eredeti cikket itt találod: KATT

Amikor a régigyerekünk kicsi volt, akkor is furán néztem azokat a párokat, akik Anyának és Apának szólították egymást. Nem értettem, de elfogadtam, hogy most annyira beszippantotta őket a gyerekük cukisága, hogy már nem tudnak józanul gondolkodni. Vagy csak ezt látták máshol, vagy egyszerűen csak ezt szokták meg.
Nem arra gondolok, amikor a gyereknek mondják, hogy "Menj Apához! Kérj Anyától enni! Anya majd elintézi/felmossa/ki  és megtörli/összevarrja." A gyerek ilyenkor teljesen tisztában van azzal, hogy ki kicsoda, főleg, ha még ujjal is mutogatnak a drága szülők egymásra.

Persze, lehetne ezen lélek-búvárkodni, hogy mitől alakul ez ki... nem értek hozzá, de biztosan millió oldalról meg lehetne fogni: a szülői szerepben találta meg az új identitását, nem elég magabiztos, nem tud másban kiteljesedni, ebben van sikerélménye, vagy csak nem tudja, hogy összezavarja azt a szerencsétlen kölyköt :D Ez nem az én szakterületem.

Nekem sose jött a számra, sose tudtam volna A Férfit, a Szerelmet Apának hívni. Persze, apa ő is, csak nem az enyém. Nekem már volt akkor egy régi, megbízható, jól bejáratott Apám, miért is cseréltem volna le másra?! Ő ugyanígy volt az Anya megszólítással, az nem nekem járt.

Ami még nagyon szívmelengető volt, az a kombiné, ami szülés és gyerekágy alatt is azt üzeni: Ne félj, leszel még nő is! Akkor is, ha most egy éjjel-nappalos tejautomatának érzed magad, beépített büfi és simi funkciókkal; utóbbiból a 3 hónaposnál nagyobb egyedek is részesülnek néha.
Nehéz túllátni a pelenkahegyen, a 1,5-2 óránkénti szoptatásokon (amik néha egymásba csúsznak), a kialvatlanságon és a romokban heverő lakáson.

Ebből a romhalmazból lesz valaha nő? Azt mondják!
Lesz ugyanolyan, mint előtte? Nem hinném, ezt már kifejezetten másképp mondják.
Más lesz: érettebb, bölcsebb, harcedzettebb, nőiesebb.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egészség és örökkévalóság

Amikor a gyerekeimre gondolok, nagyon fontosnak tartom az egészségüket. Stressz, para, amikor betegek, esetleg olyan tünetekkel, amik ismeretlenek számomra. Féltem őket, de igyekszem olyan kezelést választani, ami nem tartalmaz felesleges mennyiségű gyógyszert. Tudom, hogy hosszú távon ezzel segítem őket.

Hasonlóan állok a saját IR-emhez, és a pajzsmirigy alul működésemhez.

A hiszti felrobbantotta a netet!

Pont ma olvastam a témában két helyen is. Azt hiszem a spektrum két ellenpólusán. Nem is feltétlen a bejegyzések, mert az egyik csak egy szimpla kérdés volt a hiszti definíciójáról, a másik meg egy cikk a kiborult gyerek és szülője társadalmi megítéléséről.
Persze, ami érdekes volt, azok a kommentek. Mennyire másképp látjuk ugyanazt a helyzetet!

Én nem a gyerekek viselkedését akarom megfejteni, és tanácsokat adni a megoldásukra, csak egy csomó kérdés merült fel bennem a témával kapcsolatban.

Jaj, de azért valami alapállást kell adni, legyen itt egy eset:
Fent látható ifjú hölgy lekapja a dm-ben az állványról a szemüveget, és meg szeretné tartani, Édesanya mondja neki: nem, Kincsem, ezt nem vesszük meg! De iden! Nem, Szívem, kérlek tedd vissza! Dededededededeee! Én veszem! Fizeti Néninek! Sírás, közelharc, üzletből mihamarabb ki! (illetve kinek-milyen befejezés fekszik, vérmérséklet és legjobb tudás szerint)

Az én kérdéseim ilyesmik:

- Ha nem a Kishölgy, hanem egy nagykorú szerettünk …

Zöldség fasírt

Ha az ember nem eszik húst, akkor is szeretne finomat enni. A családnak készített pulykafasírtot készítettem el gyökérzöldségekből, zsír, tej és mindenféle mentesen.

Az a jó benne, hogy nincs szigorú recept, elég gyorsan megvan, és majdnem minden diétába beilleszthető...
Illetve addig lehet variálni, amíg jó nem lesz :D