Ugrás a fő tartalomra

Vega lettem?


A ch számolgatós étrenddel van pár gondom, például, hogy a természetes ösztöneim ki vannak zárva, és rá vagyok idomítva valamire, ami eddig a kezeltek x százalékánál jó eredményeket hozott. Az ösztönök persze teljesen le voltak tompítva amikor mindent a rossz beidegződések szerint, össze-vissza, sokszor vigasztalásként ettem.
Aztán 3 dolog történt:


1. Egyre több olyan kétségbeesett beszámolót olvastam, hogy a hármas kezelés ellenére nem javultak, vagy egyenesen romlottak az eredmények. A diéta igen kemény, de önfegyelemmel tartható, a mozgást komolyan kell venni, és ahol kell, ott gyógyszer szedés is van. Az inzulin nem lett jobb, a pajzsmirigy eredmények is romló tendenciát mutatnak. Biztosan van olyan egyed, akinél a laborok is javulnak, de inkább azokkal találkoztam, akiknél romlottak.
Azt nem értem ezzel kapcsolatban, hogy ezek mellett is fogynak, születnek a babák, múlik a cukoréhség, stb. Akkor most mi van?! Vagy azoknál, akiknél rosszabbak lettek az eredmények, nem fogytak, nem állt helyre a ciklus, stb?


2. A másik ez a videó:


Van magyar felirat, érdemes végignézni. A kutatás szerint a kettes típusú cukorbetegség, és az inzulin rezisztencia visszafordítható, az egyes típusú diabétesz pedig jelentősen javítható. A cukor-inzulin anyagcserét eszerint a sejtekben található zsír zavarja meg, ez "tömíti el" az inzulin receptorokat. A kulcs egy vegán alapú diéta radikálisan csökkentett zsír bevitellel és mozgással kombinálva. A kutatásban résztvevők, és független kipróbálók tapasztalatai azt mutatják, hogy kb. 1 hónap leforgása alatt a laboreredmények helyreállnak. A veleszületett diabéteszesek pedig minimális inzulint kapnak csak.

3. Én bizony kipróbáltam! (próbálom) A ch diétával az emésztésem romokban hevert, muszáj volt valamit bevetni, és az emésztést természetesen rendezni bíró ételek nagy része tiltólistás: aszalt szilva, sütőtök, (nálam) banán, barack lekvár vagy aszalt formában. Szépen bevásároltam almát, banánt, répát, narancsot, rozskenyeret, mandulatejet. Reggelire pirítóst ettem szilvalekvárral, ebédre zöldséglevest, rizst, sült tököt, vacsorára zöldségeket, kenyeret, paprikakrémet. Közte tömtem a gyümölcsöket. És nem számoltam SEMMIT! Annyira boldoggá tett az, hogy ilyeneket eszem! Sütőtököt?! 1,5 éve nem ettem! Banánt? Már régebb óta!
Láss csodát: az emésztésem óramű pontosságú, nincsenek hipózások: teljesen normálisan vagyok éhes és nem leszek rosszul, ha nem eszem 10 percen belül, több tejem van, mint eddig, az a 2 kg, ami elkezdett felcsúszni, visszamet. Bár nem nézettem laborértékeket, de ez számomra biztató.

Vega lettem? Nem. Néha eszek csirkemellet, pici tejfölt, pici tojást, de eddig nagyon élvezem ezt az étrendet. Azt hiszem a szoptatás végéig megtartom.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindenmentes házi májkrém recept

A családban majdnem mindenki szereti a májkrémet, még a legkisebb is. A bolti májkrémben nagyon kevés olyan összetevő van, amit úgy magában szívesen megennék, vagy megetetnék mással, szóval azt inkább offolom.
Évekkel ezelőtt ettem már házi májkrémet, de akkor az nagyon nem ízlett, nehéz volt és száraz. Akartam egy nagyon szuper sajátot, és elsőre sikerült, amit azóta már többször megismételtem.


Elengedtem és visszakaptam

Arra már rájöttem, hogy az anyaság, vagy lehet, hogy az élet úgy egyáltalán hullámvasút. Egyszer minden és mindenki okés, máskor meg csak kapkodom a fejem, hogy hová tűnt a talaj a lábam alól?! Ez a mostani várandósság is ilyen...

Azzal kezdődött, hogy a 40. szülinapomra kaptam egy pozitív tesztet. Már egy ideje tudtam, hogy nem vagyok egyedül. Cserébe jött a pecsételő vérzés, és ment a kukába 3 prágai vonatjegy, mert nem mertem elindulni.
Pár hét para és fekvés után ez a hullám elcsitult.

Aztán a második trimeszter végén kiderült, hogy a köldökzsinór nem jó helyről ered, és valószínűleg szabadon futó erek vannak a magzatburokban. Ez akkor okoz gondot, ha beindul a szülés, reped a magzatburok, mert akkor az erek is repednek. Életveszély a babának. Hogy emellett a VBA2C terveimről is le kellett mondani, az már semmi volt, nem is érdekelt. Persze voltam olyan hülye, hogy utána olvastam a "vasa previa"-nak... nem voltak horror történetek, mert ha diagnosztizált esetről van szó…

A tanévkezdés margójára

Az a baj, hogy amikor eszembe jut valami forradalmi gondolat, akkor nem írom le, és a végén valami zavaros katyvaszból kell előhalásznom a gondolataimat. Mármint a fejemből. Nehezen szedtem ezt is össze, pedig az Aldiba menet és jövet olyan kis helyre esszének tűnt!

Nóri hamarosan 3 éves, intézményköteles, vagy tanköteles, nem tudom pontosan a kifejezések jelentéstartalmát, a lényeg az, hogy valahová járnia kellene nem sokára. Nyilván nem fog.
Sokan kérdezik, hogy mondják: jaj, akkor már mindjárt megy oviba! Én meg sejtelmesen mosolygok, vagy, ha olyan a helyzet, akkor a mosoly mellé finoman megrázom a fejem... Nagyon kényesnek érzem a témát. Mit mondjak? Nem, nem megy oviba, még otthon tudok maradni/otthonról dolgozom... persze, így van, de nem ez az igazi indokNem, nem megy oviba, az ovi nem neki való... ez is igaz, de akkor meg kerek szemmel néznek, hogy mi baja ennek a kis bűbájnak, hogy az ovi nem neki való?! Nem, nem megy oviba, az ovi nem való egy gyereknek sem... igen, ez az i…