Zöldség fasírt

Ha az ember nem eszik húst, akkor is szeretne finomat enni. A családnak készített pulykafasírtot készítettem el gyökérzöldségekből, zsír, tej és mindenféle mentesen.

Az a jó benne, hogy nincs szigorú recept, elég gyorsan megvan, és majdnem minden diétába beilleszthető...
Illetve addig lehet variálni, amíg jó nem lesz :D



Zöldségfasírt recept

- 3 db cékla
- 4 db sárgarépa
- 1 kis fej hagyma
- fokhagyma ízlés szerint
- 1 tojás (elhagyható, ha elég levesek a zöldségek)
- 1-2 csészényi finomra őrölt zabpehely
- só, bors
- oregánó, kakukkfű

A zöldségeket reszeld le egy nagyobb lyukú sajtreszelőn. Add hozzá a fűszereket, tojást, zabpelyhet, és gyúrd össze a keveréket. Olajozz meg egy sütőlapot, formálj kis lapos gombócokat, és 180 fokon süsd addig, amíg meg nem pirul a teteje.

A céklát és a répát lehet édesburgonyával, zellerrel, karalábéval, sütőtökkel vagy bármilyen gyökérzöldséggel helyettesíteni. Ha olyan zöldséget választasz, aminek sok leve van, azt érdemes külön lereszelni és kinyomkodni a levét. Ha viszont tojás nélkül készítenéd, akkor hagyd meg a levét. Zöldségek helyett kb 500g darált húsból is elkészíthető.

A fasírt Ch tartalma a beletett zöldségektől is függ, de ha nem teszel bele sima krumplit, akkor akár mindegy is.

Népszerű bejegyzések