Ugrás a fő tartalomra

A rettenthetetlen babakocsis

Én nem voltam soha egy hangos szabadságharcos. Nem vonultam fel, nem akartam sosem, hogy az életem problémáit valaki kívülről oldja meg. Így voltam mindig is azokkal az anyukákkal, akik fennen szónokoltak az anyukák jogaiért, pláne a babakocsik számára akadálymentesített bármiért felvonuló amazon mamikkal. És akkor megszületett Nóri.


Elég az hozzá, hogy rettentő hálás vagyok minden cuccért, amit kaptunk, mert nagyon sokat kaptunk, és ennek a negyedét nem tudtuk volna megvásárolni. De a babakocsi egy átok tud lenni, ha BKV-zni szeretne az ember. Mert nehéz, alig érem át, hogy felemeljem, és akkor is gilingalangozik rajta a táska, meg minden egyéb. Persze, a BKV-nak vannak akadálymentesített járművei, és azt a mobil applikációjukban fel is tüntetik, meg mindenhol a menterenden. Ott igen, csak éppen a járművel nem beszélik meg, amelyik éppen közeleg, és baromira nem alacsony padlós. Van persze babakocsis ajtó a villamoson, ahol nincs középen kapaszkodó, de a lépcső ettől még nem lett alacsonyabb. Én alig ütöm meg alulról a 160 cm-t, így kocsi nélkül is... fonódjon csak az a villamos hálózat.

De nem is ez a legnagyobb baj. Mert emberek is utaznak a villamoson, na, itt már lehet baj. Akár hányszor utaztam eddig babakocsival, és segítségre szorultam MINDIG csak NŐK segítettek a fel-és leszállásban. Férfiak SOHA!
A mai élményem: egy 30 körüli pasi szórakoztatja Nórit, nevetteti, stb. 2 üléssel előttünk egy szintén 30-as láthatóan kigyúrt pasi, közvetlen az ajtó mellett egy jobban szituált laptopos ürge. Közeledik a végállomás, készítem a kocsit, hogy valahogyan lecibáljam. Ezek, te?!! Hát egy pillanat alatt sehol sem voltak! A laptopos leugrott előttem, és egy pillanat alatt eltűnt, a másik kettő villám gyorsan a másik ajtónál termett. Egy Anyám korabeli nő kérdezte meg, hogy segíthet-e? Én csak pislogtam, és megköszöntem.

Nem ehhez szoktam. Nekem van lovagom, hős megmentő hercegem, aki ajtót nyit, csomagot cipel, és még a csillagokat is... Pedig sose kértem, nem volt ez elvárás, ő ilyen, miért gondoltam, hogy más is?!
Nem esik le a gyűrű az ujjamról, ha közlekedni kell, megoldom. Ha babakocsival nem, hát hordozóval, de ezen most meghasaltam. Vagy ennyire ijesztő volnék, hogy nem mernek megszólítani?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A hiszti felrobbantotta a netet!

Pont ma olvastam a témában két helyen is. Azt hiszem a spektrum két ellenpólusán. Nem is feltétlen a bejegyzések, mert az egyik csak egy szimpla kérdés volt a hiszti definíciójáról, a másik meg egy cikk a kiborult gyerek és szülője társadalmi megítéléséről.
Persze, ami érdekes volt, azok a kommentek. Mennyire másképp látjuk ugyanazt a helyzetet!

Én nem a gyerekek viselkedését akarom megfejteni, és tanácsokat adni a megoldásukra, csak egy csomó kérdés merült fel bennem a témával kapcsolatban.

Jaj, de azért valami alapállást kell adni, legyen itt egy eset:
Fent látható ifjú hölgy lekapja a dm-ben az állványról a szemüveget, és meg szeretné tartani, Édesanya mondja neki: nem, Kincsem, ezt nem vesszük meg! De iden! Nem, Szívem, kérlek tedd vissza! Dededededededeee! Én veszem! Fizeti Néninek! Sírás, közelharc, üzletből mihamarabb ki! (illetve kinek-milyen befejezés fekszik, vérmérséklet és legjobb tudás szerint)

Az én kérdéseim ilyesmik:

- Ha nem a Kishölgy, hanem egy nagykorú szerettünk …

A tanévkezdés margójára

Az a baj, hogy amikor eszembe jut valami forradalmi gondolat, akkor nem írom le, és a végén valami zavaros katyvaszból kell előhalásznom a gondolataimat. Mármint a fejemből. Nehezen szedtem ezt is össze, pedig az Aldiba menet és jövet olyan kis helyre esszének tűnt!

Nóri hamarosan 3 éves, intézményköteles, vagy tanköteles, nem tudom pontosan a kifejezések jelentéstartalmát, a lényeg az, hogy valahová járnia kellene nem sokára. Nyilván nem fog.
Sokan kérdezik, hogy mondják: jaj, akkor már mindjárt megy oviba! Én meg sejtelmesen mosolygok, vagy, ha olyan a helyzet, akkor a mosoly mellé finoman megrázom a fejem... Nagyon kényesnek érzem a témát. Mit mondjak? Nem, nem megy oviba, még otthon tudok maradni/otthonról dolgozom... persze, így van, de nem ez az igazi indokNem, nem megy oviba, az ovi nem neki való... ez is igaz, de akkor meg kerek szemmel néznek, hogy mi baja ennek a kis bűbájnak, hogy az ovi nem neki való?! Nem, nem megy oviba, az ovi nem való egy gyereknek sem... igen, ez az i…

Nóri gyurma

A gluténmentesség nem csak a kajára korlátozódik, mert sajna a bőrrel érintkezve is gondot okoz. Pláne, ha szegény lánynak pont a keze ekcémás... nem tesz jót. Viszont találtam gluténmentes, otthon elkészíthető gyurma receptet. Semmivel sem bonyolultabb, mint a búzalisztes változat, csak más alapanyagok kellenek hozzá.

Hozzávalók

1 csésze rizsliszt1/2 csésze kukoricakeményítő1/2 csésze finom szemű só1 ek citromsav1 ek xantán gumi1 ek folyékony olaj1 csésze meleg víz A csésze ebben az esetbe a klasszikus, amerikai stílusú sütis mértékegység, amit itt pl így fordítanak: https://www.thespruce.com/recipe-conversions-486768 A száraz hozzávalókat keverd össze egy kis lábosban, add hozzá az olajat, és apránként a vizet is. Keverd csomómentesre!
A xantán gumi elhagyható, de ettől igazán könnyed és nagyon rugalmas lesz. :) Alacsony hőfokon állandó keverés mellett főzd max. 3 percig, amíg el nem válik az edény falától. Melegen még kicsit ragacsos. Borítsd deszkára, vagy sütőpapírra, ha akarod, é…