Ugrás a fő tartalomra

A bennszülött és az angol WC

Az van, hogy újraindul az Egy nap Érted, és én gőzerővel készülök, próbálom 6 év lemaradását pótolni, és még annál is többet.
A Házikencés időszak alatt teljesen kiestem a bolti kozmetikumok világából, nem csak a tisztító-ápoló vonalon, de a sminkek terén is. Elhúzott mellettem a civilizáció. Kipróbáltam valamit, és úgy érzem magam, mint ahogyan egy természetben élő ember az angol WC használatakor.Az elmúlt 6 évben nem vettem arckrémet, sminket vagy egyéb hasonló cuccot. A hajápolókon kívül minden saját készítésű volt, vagy anno még a tanfolyamon készült, és megmaradt csodákkal szépítkeztem. Nincs is ezzel baj, mert a bőröm igencsak meghálálta, mondhatni probléma mentes. Csakhogy közben fogytam egy csomót, gyereket szültem, szoptatok már lassan 1,5 éve, na, ezt már nem köszöni a bőröm, az arcomon se. Akkor döntöttem el, hogy itt már sürgősen tenni kell valamit, amikor nappali fény mellett megláttam a nyakamat: olyan hosszanti ráncokat láttam magamon, amit egy 200 éves óriás teknős is megirigyelhetett volna!
Meg hát itt jön az Egy nap érted, hát nem lehet, hogy addig beszélgetek valakivel, amíg meggyőzöm, hogy smink nélkül is szép :) Nem ez a lényeg!

Szóval nyitott szemmel járok, és az egyik magazinban benne volt ennek a terméknek a mintája:
Hallelúja! Végre valami up-to-date cucc, amit tesztelhetek. 24 órán át helyén maradó alapozó a hozzá tartozó primerrel. (primer=olyan enyhén pigmentált, vagy áttetsző hidratáló, ami tartóssá teszi az alapozót, illetve egyenletessé teszi a bőrfelszínt)
A 24 órás dolog miatt már aggódnom kellett volna, de sajnos nem tettem. Reggel templom előtt primer fel, alapozó fel+ a smink többi része. A primer cuki rózsaszín, elég könnyű elkenni, de figyelni kell az egyenletességre, különben hámlós göböket képez a bőrön. Az alapozó nagyon kellemesen kenhető, nem csíkos, természetes a színe, a fedése. Jó volt dolgozni vele. Istentisztelet alatt (amikor éppen nem azon aggódtam, hogy mit csinál a gyerek az apjával a babaszobában) tapogattam az arcom, hogy mennyire ragacsos, lejön-e, stb. Hááát, ragadt.

Itt jön a bennszülöttes rész. Amikor hazaértünk, én lemostam, illetve csak akartam. Biztos, ami biztos, a saját készítésű szappan mindig bejön, uccu neki, szappanozzunk. A törölköző alapozós lett, az arcom meg mintha szilikonba tüsszentettem volna. Na, akkor sminklemosó olaj. Még mindig jön a szín! Akkor megint szappan! És még akkor is volt rajta maradék, este a zuhany alatt tudtam megnyugtatóan lemosni mindent.
Értem én, hogy tartós smink, 24 óra, és tökéletes fedés, és egyenletes arcbőr! Nade kérem! Hát ez borzalmas!
És tényleg ennyire le vagyok maradva, ez kell az embereknek, vagy mást is zavar, ha szilikonnal öntik le az arcát?!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A hiszti felrobbantotta a netet!

Pont ma olvastam a témában két helyen is. Azt hiszem a spektrum két ellenpólusán. Nem is feltétlen a bejegyzések, mert az egyik csak egy szimpla kérdés volt a hiszti definíciójáról, a másik meg egy cikk a kiborult gyerek és szülője társadalmi megítéléséről.
Persze, ami érdekes volt, azok a kommentek. Mennyire másképp látjuk ugyanazt a helyzetet!

Én nem a gyerekek viselkedését akarom megfejteni, és tanácsokat adni a megoldásukra, csak egy csomó kérdés merült fel bennem a témával kapcsolatban.

Jaj, de azért valami alapállást kell adni, legyen itt egy eset:
Fent látható ifjú hölgy lekapja a dm-ben az állványról a szemüveget, és meg szeretné tartani, Édesanya mondja neki: nem, Kincsem, ezt nem vesszük meg! De iden! Nem, Szívem, kérlek tedd vissza! Dededededededeee! Én veszem! Fizeti Néninek! Sírás, közelharc, üzletből mihamarabb ki! (illetve kinek-milyen befejezés fekszik, vérmérséklet és legjobb tudás szerint)

Az én kérdéseim ilyesmik:

- Ha nem a Kishölgy, hanem egy nagykorú szerettünk …

A tanévkezdés margójára

Az a baj, hogy amikor eszembe jut valami forradalmi gondolat, akkor nem írom le, és a végén valami zavaros katyvaszból kell előhalásznom a gondolataimat. Mármint a fejemből. Nehezen szedtem ezt is össze, pedig az Aldiba menet és jövet olyan kis helyre esszének tűnt!

Nóri hamarosan 3 éves, intézményköteles, vagy tanköteles, nem tudom pontosan a kifejezések jelentéstartalmát, a lényeg az, hogy valahová járnia kellene nem sokára. Nyilván nem fog.
Sokan kérdezik, hogy mondják: jaj, akkor már mindjárt megy oviba! Én meg sejtelmesen mosolygok, vagy, ha olyan a helyzet, akkor a mosoly mellé finoman megrázom a fejem... Nagyon kényesnek érzem a témát. Mit mondjak? Nem, nem megy oviba, még otthon tudok maradni/otthonról dolgozom... persze, így van, de nem ez az igazi indokNem, nem megy oviba, az ovi nem neki való... ez is igaz, de akkor meg kerek szemmel néznek, hogy mi baja ennek a kis bűbájnak, hogy az ovi nem neki való?! Nem, nem megy oviba, az ovi nem való egy gyereknek sem... igen, ez az i…

Nóri gyurma

A gluténmentesség nem csak a kajára korlátozódik, mert sajna a bőrrel érintkezve is gondot okoz. Pláne, ha szegény lánynak pont a keze ekcémás... nem tesz jót. Viszont találtam gluténmentes, otthon elkészíthető gyurma receptet. Semmivel sem bonyolultabb, mint a búzalisztes változat, csak más alapanyagok kellenek hozzá.

Hozzávalók

1 csésze rizsliszt1/2 csésze kukoricakeményítő1/2 csésze finom szemű só1 ek citromsav1 ek xantán gumi1 ek folyékony olaj1 csésze meleg víz A csésze ebben az esetbe a klasszikus, amerikai stílusú sütis mértékegység, amit itt pl így fordítanak: https://www.thespruce.com/recipe-conversions-486768 A száraz hozzávalókat keverd össze egy kis lábosban, add hozzá az olajat, és apránként a vizet is. Keverd csomómentesre!
A xantán gumi elhagyható, de ettől igazán könnyed és nagyon rugalmas lesz. :) Alacsony hőfokon állandó keverés mellett főzd max. 3 percig, amíg el nem válik az edény falától. Melegen még kicsit ragacsos. Borítsd deszkára, vagy sütőpapírra, ha akarod, é…