Ugrás a fő tartalomra

A bennszülött és az angol WC

Az van, hogy újraindul az Egy nap Érted, és én gőzerővel készülök, próbálom 6 év lemaradását pótolni, és még annál is többet.
A Házikencés időszak alatt teljesen kiestem a bolti kozmetikumok világából, nem csak a tisztító-ápoló vonalon, de a sminkek terén is. Elhúzott mellettem a civilizáció. Kipróbáltam valamit, és úgy érzem magam, mint ahogyan egy természetben élő ember az angol WC használatakor.Az elmúlt 6 évben nem vettem arckrémet, sminket vagy egyéb hasonló cuccot. A hajápolókon kívül minden saját készítésű volt, vagy anno még a tanfolyamon készült, és megmaradt csodákkal szépítkeztem. Nincs is ezzel baj, mert a bőröm igencsak meghálálta, mondhatni probléma mentes. Csakhogy közben fogytam egy csomót, gyereket szültem, szoptatok már lassan 1,5 éve, na, ezt már nem köszöni a bőröm, az arcomon se. Akkor döntöttem el, hogy itt már sürgősen tenni kell valamit, amikor nappali fény mellett megláttam a nyakamat: olyan hosszanti ráncokat láttam magamon, amit egy 200 éves óriás teknős is megirigyelhetett volna!
Meg hát itt jön az Egy nap érted, hát nem lehet, hogy addig beszélgetek valakivel, amíg meggyőzöm, hogy smink nélkül is szép :) Nem ez a lényeg!

Szóval nyitott szemmel járok, és az egyik magazinban benne volt ennek a terméknek a mintája:
Hallelúja! Végre valami up-to-date cucc, amit tesztelhetek. 24 órán át helyén maradó alapozó a hozzá tartozó primerrel. (primer=olyan enyhén pigmentált, vagy áttetsző hidratáló, ami tartóssá teszi az alapozót, illetve egyenletessé teszi a bőrfelszínt)
A 24 órás dolog miatt már aggódnom kellett volna, de sajnos nem tettem. Reggel templom előtt primer fel, alapozó fel+ a smink többi része. A primer cuki rózsaszín, elég könnyű elkenni, de figyelni kell az egyenletességre, különben hámlós göböket képez a bőrön. Az alapozó nagyon kellemesen kenhető, nem csíkos, természetes a színe, a fedése. Jó volt dolgozni vele. Istentisztelet alatt (amikor éppen nem azon aggódtam, hogy mit csinál a gyerek az apjával a babaszobában) tapogattam az arcom, hogy mennyire ragacsos, lejön-e, stb. Hááát, ragadt.

Itt jön a bennszülöttes rész. Amikor hazaértünk, én lemostam, illetve csak akartam. Biztos, ami biztos, a saját készítésű szappan mindig bejön, uccu neki, szappanozzunk. A törölköző alapozós lett, az arcom meg mintha szilikonba tüsszentettem volna. Na, akkor sminklemosó olaj. Még mindig jön a szín! Akkor megint szappan! És még akkor is volt rajta maradék, este a zuhany alatt tudtam megnyugtatóan lemosni mindent.
Értem én, hogy tartós smink, 24 óra, és tökéletes fedés, és egyenletes arcbőr! Nade kérem! Hát ez borzalmas!
És tényleg ennyire le vagyok maradva, ez kell az embereknek, vagy mást is zavar, ha szilikonnal öntik le az arcát?!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egészség és örökkévalóság

Amikor a gyerekeimre gondolok, nagyon fontosnak tartom az egészségüket. Stressz, para, amikor betegek, esetleg olyan tünetekkel, amik ismeretlenek számomra. Féltem őket, de igyekszem olyan kezelést választani, ami nem tartalmaz felesleges mennyiségű gyógyszert. Tudom, hogy hosszú távon ezzel segítem őket.

Hasonlóan állok a saját IR-emhez, és a pajzsmirigy alul működésemhez.

A hiszti felrobbantotta a netet!

Pont ma olvastam a témában két helyen is. Azt hiszem a spektrum két ellenpólusán. Nem is feltétlen a bejegyzések, mert az egyik csak egy szimpla kérdés volt a hiszti definíciójáról, a másik meg egy cikk a kiborult gyerek és szülője társadalmi megítéléséről.
Persze, ami érdekes volt, azok a kommentek. Mennyire másképp látjuk ugyanazt a helyzetet!

Én nem a gyerekek viselkedését akarom megfejteni, és tanácsokat adni a megoldásukra, csak egy csomó kérdés merült fel bennem a témával kapcsolatban.

Jaj, de azért valami alapállást kell adni, legyen itt egy eset:
Fent látható ifjú hölgy lekapja a dm-ben az állványról a szemüveget, és meg szeretné tartani, Édesanya mondja neki: nem, Kincsem, ezt nem vesszük meg! De iden! Nem, Szívem, kérlek tedd vissza! Dededededededeee! Én veszem! Fizeti Néninek! Sírás, közelharc, üzletből mihamarabb ki! (illetve kinek-milyen befejezés fekszik, vérmérséklet és legjobb tudás szerint)

Az én kérdéseim ilyesmik:

- Ha nem a Kishölgy, hanem egy nagykorú szerettünk …

Zöldség fasírt

Ha az ember nem eszik húst, akkor is szeretne finomat enni. A családnak készített pulykafasírtot készítettem el gyökérzöldségekből, zsír, tej és mindenféle mentesen.

Az a jó benne, hogy nincs szigorú recept, elég gyorsan megvan, és majdnem minden diétába beilleszthető...
Illetve addig lehet variálni, amíg jó nem lesz :D